torsdag 28 januari 2010

2010 bloggens år?

Så var det dags.
Till tonerna av "Tror du vi hinner?" rök både skägget och håret.
Nå, kanske inte riktigt så. Men med raderna "rakar av skägget, kammar en bena, cyklar han med oss om det bli krig" dansandes under hjässan satte jag mig i en stol hon min frisör Hasse Olsson.
Hasse klipper även de flesta av mina manliga vänner och säkert de flesta av dina. Hos Hasse sitter man snällt och väntar på sin tur och tvingar sig igenom några exemplar av "Populär historia" innan det äntligen blir ledig i den av de två frisörstolarna i salongen som faktiskt används. Med Hasse kan du småtjöta eller låta bli.
Hasse hade en lumparpolare från Umeå.

Väl hemma med min tvåhundrakronorsfrisyr (ja, Hasse har chokhöjt priset. förmodligen som en följd av att han numer har stängt på fredagar) låste jag om mig i badrummet och drog igång skäggtrimmern som en skicklig försäljare på Teknikmagasinet sålt på mig någon gång under sensommaren.
Självklart rakade jag fram några lika roliga som obligatoriska skägg:Vad mer är nytt 2010?
Vilka andra skepnader antar Stenens 26-årskris?

Jo, 2010 är Sportens år!
Stenen har har lovat sig själv att sporta minst två gånger i veckan.
Sportens år började väl sådär...
Sport: Bandy
Skada: Ryggen. Stenen fick sova med knäna mot bröstkorgen i tre nätter. Ryggfan gick liksom inte att räta ut! Nåja mången modfälld journaliststudent bjöds på ett gott skratt när jag klagade mig fram som en osalig gubbe i korridorerna.

Sport: Jogga
Skada: Knät. De sprillans nya skorna kunde inte rädda gubbknän. Väl tillbaka från ryggskadan - halt.

Sport: Badminton
Skada: Självkänslan.

Som en första åtgärd, åtminstone till de två första problemen, skaffade jag idag ett årskort på GAK-hallen.
Där ska min personal trainer och mentala coach Jonas Gidlund hjälpa Stenen att rädda vad som räddas kan innan 26-årsdagen är ett faktum! Kanske kan ni börja kalla mig Byggarn? Kanske kan coach Gidlunds expertis på psykologins område rädda även självkänslan så att Erik och Joel en dag får ordentligt med pisk i Fjäderborgen?Så sitter man här igen. I soffan med gamig nacke och Macbooken i knät och bloggar. Hör ni dånet från den stora varningsklockan? Trettiominus-kris!

4 kommentarer:

Erik sa...

Jag tycker att självkänslan ska rycka upp sig. En match i veckan minst och om ett tag spöar du vem som helst i badminton.

peppad sa...

välkommen tillbaka bloggsten.

du skulle behållit muschen. ju.

jengblom sa...

du låter inte så imponerad över frisörbesöket hos hasse. vi hade ju ett par magiska timmar där före jul. men du är ju känd för att vara lite homofobisk johan.

Stenen sa...

Jag har slutat snacka med Hasse. Vill bevara minnet från första gången...
Det var dock härligt att höra dig hålla låda därinne Joel