onsdag 10 februari 2010

L'hommous provencale de la pierre

I ett försök att motivera sig själv till att laga mat, vilket är bland det värsta han vet, kommer Stenen att klappa sig på axeln när han mot förmodan lyckats med en rätt och dela med sig av matlyckan och skaparglädjen direkt från försöksköket i Kungsladugård!

Här kommer första delen i receptsamlingen Stenmätt med Stenen:

Stenens provencalska hommous

Kikärtor (1-2 konserver)
Olivolja (ringla över)
Soltorkade tomater (5-6 stycken)
olja ur tomatburken (beroende på hur du vill balansera med olivoljan)
Balsamvinäger (en skvätt)
Sesamfrön
Svart- eller citronpeppar
Örtsalt
Vitlök (en klyfta räcker gott och väl, tänk på andedräkten)
Provencalska kryddor ur frysen
Lite vatten om det blir torrt.

Mixa ihop allt till en saftig smet, servera som pålägg eller tillbehör på tallriken.

Håller sig i kylskåp i högst en vecka. Chansningen att äta hommous som blivit dålig rekommenderas ej.

Hade tänkt ta en bild på underverket, men lyckades inte få knäckebrödet med den rödbruna smeten att se särskilt aptitligt ut.
Bättring Stenen!

4 kommentarer:

Maxime sa...

Stenen! Du har en blogg! Den ska jag börja läsa. Skriv!

Stenen sa...

Stenen återhämtar sig efter deadline... men ska såklart skärpa till sig!
Välkommen Ica Maxime

Ogge sa...

kan man frysa ned hummus?

Stenen sa...

Oklart, tror det är färskvara..
vill man få den att hålla längre: skippa vitlöken. Det är den som brukar ställa till det